Regionieuws

* Steun uit Namen voor project in Pinar del Rio

Nadat de vrijwilligers van de Vrienden van Cuba de Provinciale bejaardenhome van Pinar del Rio zullen gerenoveerd hebben, zal er behoefte zijn aan meubilair om de opgefriste vleugel operationeel te maken.

Een lid uit Charleroi legde contact met de VZW Hospitaal Zonder Grenzen, een humanitaire vereniging die actief is in het verstrekken van medisch materiaal en meubilair. Een organisatie die werd opgericht op initiatief van de leden van de Rotary Club van Namen.

Na een plaatsbezoek aan de magazijnen van HZG en een korte voorstelling van ons project kregen we al snel de volledige medewerking voor de realisatie van ons vooropgesteld doel.

Men was onmiddellijk bereid om geschikt meubilair te leveren om een volledige vleugel te voorzien van 30 bedden. Samen met een lading disposable materiaal was dat de ideale vulling.

Op 2 februari 2011 werd een grote container met bestemming Cuba geladen. Op 10 februari is die vanuit Antwerpen vertrokken met het MSC Mykonos en de inhoud zal in Pinar door onze vrijwilligers in de bejaardenhome geplaatst worden. Het samenbrengen van het materiaal en de belading werd volledig door HZG uitgevoerd, de Vrienden van Cuba dienden enkel de transportkosten te betalen.

Deze geslaagde actie was mogelijk dank zij Luigi, onze man in Charleroi, en de VZW Hospitaal Zonder Grenzen, die totaal belangeloos onze vereniging steunt.