Regio Leuven Vrienden van Cuba

De afdeling Leuven kwam tot stand in het begin van de jaren '90.  Omdat Cuba toen in een zeer moeilijke periode zat hebben we de eerste jaren een paar projecten gehad om de Cubaanse bevolking ook materieel en financiël te ondersteunen.  De nadruk lag echter toch vooral op informatieverstrekking over de Cubaanse revolutie. 

foto leuven We proberen minstens één publieke avond per jaar te organiseren waarop één of meerdere sprekers over Cuba, of één of meerdere Cubanen, aan het woord komen.  Zo hadden we bijvoorbeeld in 1995 een zeer succesvolle publieke activiteit met Carlos Tablada waarop meer dan 100 mensen waren.  In 2004 en 2005 hebben we een tijdje een maandelijkse publieke activiteit gehad.

Op andere gelegenheden hadden/hebben we soms een standje met materiaal en informatie over Cuba.  Mensen van de vrienden van Cuba werken ook mee aan het jaarlijks Cubaanse muziekfestival in juni in Leuven.  Daarnaast helpen we soms andere afdelingen (Gent) met het verschepen van  materiaal naar Cuba.  Ook zijn er mensen van de afdeling van Leuven actief in het schrijven van brochures, artikels, opiniestukken, lezersbrieven, enz... over Cuba.

Heeft u interesse om lid te worden van de VVC en woont u in de regio Leuven ? Neem dan gerust contact op met :

Paul Evrard
sylviaypablo@hotmail.com
016/26.15.52