Regio Charleroi Vrienden van Cuba

De regio Charleroi heeft als doel om op zeer concrete wijze de bevolking te sensibiliseren en dichter te brengen bij het hedendaagse Cuba, haar omgeving en de solidariteit die ze uitdraagt. Onze regio werd opgericht in 1997 en bestaat dus al 11 jaar.  Ze zag het daglicht naar aanleiding van een brigade waaraan onze oprichters deelnamen.

Wij organiseren verschillende activiteiten in de steden en gemeenten van ons grondgebied: conferenties, bioscoopvoorstellingen, tentoonstellingen… Ons  jaarlijks souper, dat alle vrienden van Cuba van de regio samenbrengt, biedt ons de mogelijkheid om kleine projecten te financieren of om deel te nemen aan de grotere projecten die door de Vrienden van Cuba nationaal georganiseerd worden.

Regio Charleroi neemt eveneens deel aan vele andere activiteiten die door verschillende solidariteitsverenigingen op poten worden gezet in Charleroi zelf evenals in gans Wallonië.  Hier brengen we vooral nuttige informatie met betrekking tot Cuba en steunen we initiatieven. Tenslotte publiceert regio Charleroi tweemaandelijks een informatiebrochure over Cuba in al zijn aspecten.  Dit versterkt onze band met alles onze leden en  sympathisanten  en staat ons toe om onze activiteiten aan te kondigen.

Heeft u interesse of vragen omtrent de werking van de Vrienden van Cuba Charleroi, contacteer dan gerust de regioverantwoordelijke
Carlo Luigi Raone: Luigi.r@brutele.be of telefoneer naar 071/43.65.87