Regio Brussel Vrienden van Cuba

                          instr2012


Een Belgo-Cubaanse vriendschap sinds meer dan 40 jaar…

Het begon allemaal hier, in Brussel, in 1969. Een groepje idealisten, begeesterd door de Cubaanse revolutie, wou deze passie delen met anderen.  Een succesvol initiatief gezien de VZW haar 40 jaar vriendschap met het Cubaanse volk heeft gevierd te Brussel in april 2009.
Wij danken en feliciteren hen voor alle steunacties, vriendschapsbetuigingen en de solidariteit met Cuba die zij op touw hebben gezet.

Heden telt de regio Brussel ongeveer 100 leden en is zij één van de meest actieve regio's. Wij vergaderen maandelijks om informatie over Cuba te delen (velen onder ons bezoeken Cuba minstens éénmaal per jaar), maar tevens en vooral om onze diverse activiteiten te organiseren.

Wij hebben twee soorten projecten :

1. De werkelijkheid, het land en zijn cultuur, kortom Cuba beter kennen.

vivacuba

Cuba, zijn bevolking, zijn cultuur, zijn werkelijkheid doen ontdekken door o.a. een Festival van de Cubaanse Cultuur (2007), tentoonstellingen met Cubaanse fotografen (2008), met een Cubaanse kunstenares (2009), of met Cubaanse filmaffiches (2008), een Festival van de Cubaanse Film (projekt voor 2010), informatieavonden, ontmoetingen met Cubaanse personaliteiten, projecten rond documentaires, deelname met infostands aan verschillende evenementen, enz.

2. Vriendschap en solidariteit met het Cubaanse volk.

markafoto Wij steunen solidariteitsprojecten met Cuba, zoals de actie Instrumenten voor Cuba, een steun voor jonge Cubaanse muzikanteni, in samenwerking met de Brusselse zanger Marka en de steun van de RTBF, de Franse Gemeenschap van België, de stad Brussel en de Nationale Loterij. Een project waarbij de regio Brussel heeft kunnen rekenen op de onmisbare samenwerking van andere regio’s waaronder : Gent, Leuven, Aalst en Luik. Wij steunen ook o.a. de vzw Luthiers sans Frontières die verschillende projecten in Cuba ontwikkelde.

Interesse voor Cuba? Neem zonder twijfelen contact met ons op, zonder verplichtingen...

Woont u in Brussel of in de regio en hebt u interesse voor Cuba, aarzel dan niet om ons te contacteren. Wij zullen blij zijn u te mogen ontmoeten op één van onze activiteiten en met u het glas te heffen op de Belgisch-Cubaanse vriendschap.

Stuur gerust een mail naar cubamigos.bruselas@gmail.com.

 

expo banner

 

Jaaroverzicht activiteiten 2009
Jaaroverzicht activiteiten 2010

Jaaroverzicht activiteiten 2011